Passivhuse

Vi bygger Passivhuse med aktive murersvende.

Hvad er et passivhus?

​Et passivhus er et hus med et meget lille energiforbrug og et godt indeklima. Konceptet omkring passivhuse er en frivillig standard, der stammer fra Tyskland og er ikke en del af det danske bygningsreglement. Man kan i bund og grund sige, at et passivhus, er et superlavenergihus, som kun bruger meget lidt energi til opvarmning m.m.

Huse der bygges efter standarden for passivhuse har et lavere energiforbrug end bygningsklasse 2020, som er den højeste energiklasse inden for det danske bygningsreglement.

Passivhusets lave energiforbrug opnås bl.a. ved at bygge, så huset har:

  • Et lavt varmetab fra vægge, loft og gulv via isolering
  • Supereffektive vinduer
  • Optimalt placerede vinduer, så solvarmen udnyttes
  • ​Kontrolleret ventilation med varmegenvinding
  • ​Et kompakt design, så husets overflade er lille og dermed ikke taber så meget varme
  • Solvarmeanlæg, som anvendes til varmt brugsvand
  • Et passivhus er som regel ikke dyrere at bygge end et andet hus, da man kan spare installation af centralvarmeanlæg. Der skal dog søges dispensation hos din kommune og fritagelse for tilslutning til den kollektive varmeforsyning. Men der vil store penge at spare, hvis du kan slippe for at betale for tilslutningen og den faste årlige afgift.

Et passivhus skal certificeres, for at at kunne kaldes et passivhus.

I Danmark kan dette ske hos www.passivhus.dk.

Denne certificering vil bl.a. få stor betydning den dag du måske vælger at sælge din bolig.

​I Danmark har vi generelt stirret os blinde på tekniske løsninger som jordvarme, fjernvarme, energi fra vindkraft og andre tekniske løsninger, der skal holde prisen nede på energien.

En overset og langt billigere løsning er at bygge passivhuse, hvor der anvendes meget mere isolering. Isolering er en éngangsudgift, der kommer boligejeren tilgode i hele boligens levetid, mens de andre løsninger kræver en stor investering og løbende udgifter til vedligehold.

​Bolig​ejere nu om dage er ikke ligeglade med energien - og pengeinstitutterne, der skal låne ud til byggeriet er også opmærksomme på, at kunden får det mest energirigtige hus.

Vi kan klare opgaven

Også faglig sekretær i 3F Aalborg, Preben Jensen, er opmærksom på, at det murede byggeri undergår en forandring. –Vi ser helst murede huse, for de passer ind i det danske landskab. Derfor hilser vi nye krav om isolering velkomne, også selv om passivhuse skal bygges anderledes.

Vore svende har alle deltaget i uddannelse, så de er i stand til at imødegå de nye krav til energirigtig byggeri.

Nye krav kræver tilpasning

Søren Riis, arkitekt maa og certificeret passivhuse designer fra Dansk Passiv Center under Bjerg Arkitektur: -Mange efterspørger stadig muret byggeri. Men muret byggeri skal tilpasses de nye krav.

I Østrig og Tyskland har man i mange år fokuseret på isolering som en måde at spare energi på. Det har vi ikke været så gode til i Danmark, hvor teknikken har taget overhånd på bekostning af isolering.

Hjælp til svendene

Søren Henrichsen, konsulent i Egernsund Tegl, er glad for at kunne præsentere et nyt produkt, som falsene er.

Vi har udviklet i et par år sammen med Jørgen Nymark Klavsen fra Teknisk Institut, og nu er vi klar til at tilbyde de nye false, som er en lettelse for murersvendene.

Vi udvikler også smallere sten som i forbindelse med den øgede isolering gør, at murene ikke bliver bredere.

Falsene er således lette at få i lod, og så er det ellers bare i gang med at mure. Murersvendene på passivhuset er Peter Nielsen og Henrik Gotfredsen.

Ønsker du at høre mere omkring lavenergi- eller passivhuse, er vi klar til at rådgive og vejlede dig på tlf. 20 46 06 60.

Vil du vide mere?

Kontaktoplysninger

Vi er dit murerfirma i Aalborg. Vi elsker at gøre kunder glade og levere en super god service. Det handler om kommunikation mellem os og vores kunder, for at projektet kan lykkedes 100%.

Mobil

20 46 06 60

​E-mail

mail@sdo.dk

adresse

Ravnhøj 70, 9000 Ålborg

CVR: 17877135

Er du interesseret?

Indhent dit tilbud her ↓

Udfyld formularens felter, hvor vi efterfølgende vil kontakte dig omkring tilbudet.​

Vi svarer dig inden for 24-48 timer.​ Vi ser frem til at høre fra dig!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt